Там - високо, сред простора
на хълма, до гора вековна
една душа, във урна свита
живее и покоя дири.
Тя цялата е огнен пламък -
кълбо от разтопена лава,
заливаща с любов безмерна
роднини, близки и познати.
Жадува тя с усмивка щедра
дечица златни да погали
или с прегръдка здрава да посрещне
събратя мили на раздумка.
А нощем, по пътечка крива
до пясъка на плажа слиза,
и после - по водата синя
тя чак до хоризонта стига.
И ако с влажен поглед в мрака зърнеш
таз огнена пътека във морето
не стой - тя кани те да я последваш -
да полетите двама към звездите...
© Димитър Стефанов Все права защищены