6 нояб. 2013 г., 21:05

Пътища 

  Поэзия » Любовная
599 0 9

На малки глътки ти отпивай, бавно.
И нищо, че горчи пелинът днес.
Ще пия с теб. Във чашите поравно
любов и спомен сипах аз нощес.

Не ме кори. Дори не ме обичай.
Спомни си просто за онези дни.
Тогава аз бях твоето момиче.
А ти пък беше мой. Сега не си.

Безкрайни пътища във мен се стичат,
по прашните им стъпки ги броя.
И хора разни често ги пресичат.
Но аз вървя небрежно все сама.

Със съжаление не ме поглеждай.
Той, изборът, нали си беше мой.
Сипи във чашата ми грам надежда
и повече недей се безпокой.

Ще тръгвам. Окъсняхме много вече.
Във мен ехти на стъпките зова.
И за последно, преди път далечен,
във чашата налей ми самота.

© Любка Славова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??