Пътища, Пътеки и …..табели
В една кошара съм побрала
(в които минах ) всичките Пътеки.
И Времената там съм свряла,
а ясла сторих им от парапети слепи.
Сега без Път съм спряла. И без Време.
Една пътечка гладна, шията провира,
втора – търси „ешката” на куцо стреме,
а всяка друга - яслата с очи трасира.
С какво да ги нахраня, мисля - знам –
„На ограниченията край”( две табели)
Вървях ги тъй незрящ, и глухоням -
„Пътят е в ремонт” - и те са спрели.
Търся две подкови - нови (за Вратата)
но в Нищото висят (от друм лишени).
Дали на Времето не превъртях стрелката
или -„за връщане” не пусках "пени"?
И гледам -
Времето си сторило крила -
нали шосета няма то за бяг.
Бумеранг лети, но без стрелка -
кракът ми е на стреме пак.
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Все права защищены