19 мар. 2009 г., 03:38

Пътник 

  Поэзия
443 0 2

 

 

Пътник

 

Ти вечно търсиш

едно и също -

туй, дето свършва,

дордето се обърнеш.

И никога не спираш,

вечно го следиш...

Нявга се прибираш,

пак за да тръгнеш ти...

 

Ти вечно търсиш

едно и също.

На врата си носиш

ключ за къща.

Но дом ти нямаш -

туй е ключ за улици.

Затворите са врани,

пътищата - гълъби...

 

Ти вечно търсиш

едно и също -

миг да те прегърне,

миг да прегръщаш.

И никога не спираш,

вечно го следиш...

Понякога умираш,

пак за да се родиш...

 

© Мариян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??