Mar 19, 2009, 3:38 AM

Пътник 

  Poetry
436 0 2

 

 

Пътник

 

Ти вечно търсиш

едно и също -

туй, дето свършва,

дордето се обърнеш.

И никога не спираш,

вечно го следиш...

Нявга се прибираш,

пак за да тръгнеш ти...

 

Ти вечно търсиш

едно и също.

На врата си носиш

ключ за къща.

Но дом ти нямаш -

туй е ключ за улици.

Затворите са врани,

пътищата - гълъби...

 

Ти вечно търсиш

едно и също -

миг да те прегърне,

миг да прегръщаш.

И никога не спираш,

вечно го следиш...

Понякога умираш,

пак за да се родиш...

 

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??