6 дек. 2021 г., 11:48

Пътуване към изгрева на мечтите 

  Поэзия » Другая
642 1 17

Поскърцват дъските на старата шхуна,

пречупени мачти, полюшват вълните.

Не помни… Колко ли време измина?

Спомени плачат. Платна са очите.

Беше млада. Беше дива, безумна,

все се надбягваше с морският бриз.

По вълните пенливи заплувала,

своя изгрев да гони - детски каприз.

Сега е унесена. Платната изпъва.

Усмихва се, лека…там, над вълните..

Поскърцват дъските на старата шхуна,

поела към изгрева свой, на мечтите…

 

 

Честит празник! Поздрав, на всички именници!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??