За теб създадох времето да бъдеш
от словото и любовта ми сътворен
и своя лик в душата ти положих,
живот да имаш чист и съвършен.
На теб едничък дадох свободата
от злото и доброто да опиташ,
за да разкриеш благата ми воля,
да ме познаеш, и да ме обикнеш.
Но щом опита от плода на злото,
лице назад към сенките извърна
и светлината що положих в теб,
в сянка смъртна мигом се обърна.
Пожела без мен да съществуваш,
без космичните закони - да твориш,
ала в страстите си тление намери,
и почна ти по мене да скърбиш.
Но тесен път разлъчи ни и трябва,
през огъня ми свет да се очистиш,
че нокти злото впило е в душата,
но пуска те тогаз кога ме търсиш.
Чуй тихия ми глас във съвестта си
и поглед извърни към светлината,
скърши оковите на земния копнеж,
за да възкръсне за живот душата.
© Развей Прах Все права защищены