13 нояб. 2007 г., 11:04

Пътят на врабчето 

  Поэзия » Гражданская
1077 0 13

 

Години все пътя си търсех,
посоки различни следях
и себе си лъжех, че зная
къде и защо се стремя.

Прекарвах в горите пътеки,
дори магистрали строях.
Почивах на прашни площади
и търсеща тръгвах от тях.

Залитах, и падах, и ставах,
и пак хоризонта държах.
Залутана в грешни посоки,
накрая сама осъзнах,

че няма мой път на земята
и тесни са всички платна,
щом мога с размах на крилата,
макар и сама... да летя.

© Джейд Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??