Подреждам пъзела на живота мой.
Липсват ми все още парченца безброй.
Парченцата на детството си подредих,
до тях първата любов сложих.
А след това и първата целувка,
първа мъжка ласка...
и първата сълза от любов несподелена...
Сега държа в ръка и младостта -
на живота сладостта.
Безброй парченца още липсват,
но ще продължавам да редя
и да ги търся...
И надявам се, че някой ден
пъзелът ще е завършен -
пъстроцветен, съвършен!
© Ивка Игривка Все права защищены