25 февр. 2010 г., 21:57

Работен ден 

  Поэзия » Гражданская
1516 0 4

      Работен ден

 

Какво очаквам днес

с раждането на деня?

Въпреки сънливия унес,

навиците не ще изменя.

 

Пийвам чайчето с мед

или кафенцето с мляко,

избистрям сънен поглед

и тъжна съм по-малко.

 

Закуска и обяд, и вечеря,

приготвям и мериенда.

Бързам, дори треперя,

цепя двойната секунда.

 

Като момата от Сливи за смет

мога да извадя и  добър късмет.

Волята, с душата ми юнашка,

се превръща в Мара Пепеляшка.

 

Справям се чудесно. Зная.

Но все не вижда му се края.

За какво ли ще намери,

сеньорита днес да се начумери?

 

Тъй е всеки Божий ден -

така животът ми е отреден.

Печеля евро в тази криза,

но всичко през носа ми излиза.

 

Няма радост, няма и любов

в емигрантския живот суров.

Надеждата - голяма, светла,

че за тук не съм се обрекла.

 

С куфар, чанта и билет

политам с първия самолет.

И ще свърши туй тегло,

но... в България по-лошо било.

 

... Затова, Бужке, ти поспри!

Испански учи и говори..!

 

_______________________

 

мериенда - следобедна закуска (исп.)

 

         

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Божидарка Божинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви Крис,Дарина,Ивон,Ангел и Петя за съчувствието,за моралната подкрепа и че харесвате стиховете ми.Аз съм начинаещ автор ,точно от 1 година и всичките ми творби са емигрантски и тъжни.Още веднъж Благодаря.
  • Много силен и докосващ сърцето стих!
    Много жестоко и много тъжно е, че шепа алчни хора
    обрекоха на голямо страдание българите и ги принудиха да
    търсят спасение извън пределите на Родината си!
    Много силен стих с актуално послание!
    Поздрави за талантливата поетеса!
    БЪДИ!
  • Ох, горкичката! Трай, че няма колай!
  • Браво, Бобиииииии!!!
Предложения
: ??:??