29 нояб. 2008 г., 10:14

Работиш тайно. 

  Поэзия
557 0 2

Работиш тайно в мен
и пътища строиш, когато спя.
Помагаш ми с товара всеки ден,
да може някой мъката със мене да споделя!

Работиш тайно в мен
и пъзела красив следя.
Как всичко можеш с такава красота да подредиш
и всяко зло в добро да промениш.

Без теб безсмислен би бил света,
защото краят идва и отнема радостта.
Колко чудно скрил си във смъртта живота.
И винаги оставяш отворена поне една врата.

И дори навънка буря да вилнее,
студът във лед да свие всяка клетка.
То пламъкът не ще да угаси,
от други свят е той, и с още по-буен огън ще пламти!

Инструмент да съм в ръката Твоя,
да има смисъл, истина, любов.
Че надеждата умира - трудно време,
да възкресяваш Ти си винаги готов!

© Краси Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересно и сложно!
  • "Че надеждата умира - трудно време,
    да възкресяваш Ти си винаги готов!"
    Хубаво е да можеш да кажеш това за някой, които е винаги на мястото си.
Предложения
: ??:??