Радостта
Радостта е искрица, тя е малък
Подтик. Дух е тя. Смисъла на
Всичко във света.
Тъгата, радост тя е. Безизходицата
Източник на радост е. И ада също.
Условия са те - предпоставки -
За радостта - раждат нещо ново.
Със себе се срещаш - със своя
Собствен път - нещата преосмисляш.
Виждаш светлина по своя път.
На реалността лицето и лицата.
Реалността, която на земята тук
Великото Небе съзира.
Всичко "лошо" не е лошо.
В пътешествие сме ние, за
Мисъл, светлина и път.
Радостта награда е по пътя.
Пътят наш е всичко, там е
Радостта-тъгата, "радостта като
Сълза" - каза Петя*, пролетната
Птичка на България.
Песни тя създаде за пролетта и
Радостта.
Солта е радост - знанието.
Сладка радостта е, но без "сол",
Без горчивина, забравяме я ние.
Боговете, синовете на духа всички
Вкусове обичат и прилагат.
Горчив е живота, но той подготвя
Радостта. На радостта велика - слава !!
Братята, сестрите, хора и животни
Тук са на земята. Гоите прекрасни.
Достъп имат те до радостта. Те
Са боговете на земята, защото
Радост имат и достигат.
Велес сега в света носи радостта.
Той ни учи да преодоляваме препятствия
И безизходност, да осмисляме,
Да видим светлина по пътя.
Тя радоста ще ни даде.
Радостта е всичко във света.
На боговете радостни славянски
Слава да речем. Да пеем като
Птичките за тях - слава, слава, слава.
На Род, духа небесен и творец,
На Сварог - строителя и майстор.
На многостранния Велес природен
Слава. И на Лесничея, новият певец.
Слава, слава, слава.
Ура
Лесничея
* Петя Дубарова
© Леснич Велесов Все права защищены