24.03.2024 г., 7:42 ч.  

Радостта 

  Поезия » Свободен стих
85 1 0

Радостта

 

Радостта е искрица, тя е малък

Подтик. Дух е тя. Смисъла на

Всичко във света.

Тъгата, радост тя е. Безизходицата

Източник на радост е. И ада също.

Условия са те - предпоставки -

За радостта - раждат нещо ново.

 

Със себе се срещаш - със своя

Собствен път - нещата преосмисляш.

Виждаш светлина по своя път.

На реалността лицето и лицата.

Реалността, която на земята тук

Великото Небе съзира.

 

Всичко "лошо" не е лошо.

В пътешествие сме ние, за

Мисъл, светлина и път.

Радостта награда е по пътя.

Пътят наш е всичко, там е

Радостта-тъгата, "радостта като

Сълза" - каза Петя*, пролетната

Птичка на България. 

Песни тя създаде за пролетта и

Радостта. 

 

Солта е радост - знанието.

Сладка радостта е, но без "сол",

Без горчивина, забравяме я ние.

Боговете, синовете на духа всички

Вкусове обичат и прилагат.

Горчив е живота, но той подготвя

Радостта. На радостта велика - слава !!

 

Братята, сестрите, хора и животни

Тук са на земята. Гоите прекрасни.

Достъп имат те до радостта. Те

Са боговете на земята, защото

Радост имат и достигат.

 

Велес сега в света носи радостта.

Той ни учи да преодоляваме препятствия

И безизходност, да осмисляме,

Да видим светлина по пътя.

Тя радоста ще ни даде.

 

Радостта е всичко във света.

На боговете радостни славянски

Слава да речем. Да пеем като

Птичките за тях - слава, слава, слава.

 

На Род, духа небесен и творец,

На Сварог - строителя и майстор.

На многостранния Велес природен

Слава. И на Лесничея, новият певец.

Слава, слава, слава.

 

Ура

 

Лесничея

 

* Петя Дубарова

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??