14 дек. 2008 г., 09:14

Раждане 

  Поэзия
419 0 4

          РАЖДАНЕ

Радостно светът огрян е.

Сега ще се роди човек.

Коледно разцъфнал дрянът.

Ехти навън камбанен ек.

Защо сирените мълчат от смут

и глухи са топовете от срам.

Градът пиян е от изпития мавруд.

Часовникът на кулата е ням.

А майката в родилни мъки

със ужас хапе сухи устни.

От болка влезе в своя пъкъл

и бог до дявола допусна.

Детски вик – болката затихва.

Роди се днес велик човек.

А майката през сълзи се усмихва.

… Дано животът му е лек!

© Мимо Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??