28 мар. 2014 г., 14:13

Раждане на новия свят 

  Поэзия » Философская
382 0 0

РАЖДАНЕ НА НОВИЯ СВЯТ

 

Изтръпнал е мигът от празнословия.

От скрупулите - сгушен е викът.

Мечти разхождат се в изгнания.

Стихът се къпе... във мълчание.

 

Деца живеят в ужас и печал.

Родители оплакват си съдбата.

Забравен е кодексът за морал.

Книги търсят своите читатели.

 

И... писалка заговори с листа.

Цъфтят напъпили прозрения.

Жарта разпалва се за буен огън.

В света роди се ново вдъхновение.

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??