24 мая 2023 г., 13:00

Разбор на чувствата 

  Поэзия
259 5 6

 

Простреля ме със сребърен куршум
и всички мои демони простреля.
Не трябваше да имам много ум,
да стане обща нашата постеля.

 

Споделяхме и радост, и тъга.
Деляхме и неделите, и хляба.
Какво пречупи моята снага,
та чувствам се ограбена и слаба?

 

Понеже ти не носиш на любов,
понечи от деня ми да избягаш.
Не се получи. Сложен многослов
доведе до изостряне и тяга.

 

И въпреки че много се старà
да предизвикаш някаква омраза,
тя чувство е... И даже да умра
Бог само със досада ме наказа.

 

Сега стоиш самотен у дома –
разкаян, верен и дори послушен.
А мен дари ме с лъскава кама,
която те пронизва с равнодушие.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??