- Защо дойде в живота ми, кажи ми?
- Не можех да не дойда! Помогни ми!
- Не съм желала мислите ми да обсебиш!
- Открих, че търсил съм те някъде във себе си!
- Не смяташ ли, че търсил си ме в друга?
- Не мисля, че тя има някаква заслуга!
- Добре тогава, нека продължим на чисто!
- Съгласен! Аз от теб не искам нищо!
- Как нищо? А нима не искаш любовта ми?
- Каквото искам го доказва смелостта ми!
- Да, смел си и си откровен до болка!
- Аз искам същото от теб, за да не бъдеш жалка!
- Да бъда жалка никога не мога.
Доверие ти имам, дадено от Бога.
- Не искай непременно да ти вярвам.
Ще дойде миг, когато ще повярвам.
- Не чакам този миг-прозрение,
а искам да усетя твоето вълнение.
- Ще имаш чувствата, облечени в търпение,
когато може би ще искам твойто позволение.
© Живка Георгиева Все права защищены