16 нояб. 2007 г., 11:34

Разговор за ябълката 

  Поэзия » Любовная
862 0 22
 

Налях си чаша вино - медена роса,

напълних я в зарана, от тревите.

Отпивах бавно, със наслада всяка глътка -

тъй както твойте устни пиех...

А не исках... виното да свършва.

 

Набрах си плодове -

от ябълковото дърво на двора,

ожарени от есента.

И хапвах ги с наслада - усещах сладко-киселия аромат,

 

от който устните потръпваха.

Но бях доволна,

защото ябълката е библейски плод-

греховен, но изпълнен с аромат.

 

Греховен съм. И пак  ще бъда,

защото искам тръпнещите устни.

От Рая няма кой да ни изпъди,

когато ласките ти нежни вкуся.

 

Греховен ли? Тогава нека изгорим

на кладата, запалена от хората безгрешни.

По път от рози двама ще вървим,

унесени във любовта на дните грешни.

 

И нека грях в любов да тлее,

запалена от мен във твоето сърце.

Пази я - тя във тебе ще живее!

Дори далеч от теб да бъде моето сърце.

 

Написано от Lingerie /Ники/ и Nella_gold /Нели/

15.11. 2007

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??