13 янв. 2007 г., 20:52

Разговорили се (1) 

  Поэзия
563 0 15

               аст първа)

- Чавдаре, дай вода че е горещо,

  ама поспри, къде пак търчиш?

  Крак подвий, да ти кажа нещо,

  ала чувай, думите да ми следиш.

 

- Ми, кога не съм те чувал, Диано,

  речи де, какво те разтревожи?

  Очи искрят, думаш припряно,

  жарко е, ти що сукмана сложи?

 

- Бързаш все, чакай, поседни.

  Ами промени иде да правим,

  пролетта преди да наближи

  ъгловата одая ще си оправим.

 

- Рекох, важно е, то чак догодина,

  време има, дорде разпролети.

  Отивам да полея, че от жарина

  реколтата ни цяла ще се умори.

 

- Ох, аз за какво ти думам, пък ти…

  досети се де, от що се вълнувам.

  Недей мъчи се, ходи сега работи,

  а пък подире пак ще ти хортувам.

(а)

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??