Красива приказка със жар
разказва старият чинар.
Насрещен път. Лисича диря.
Денят крещи, обезумял.
Щурец безмълвна песен свири –
в бездушна обич занемял.
Той знае всъщност, че умира.
Червени макове пламтят.
Милее слънцето. И спира
на този път, от страст трептящ.
Притихнал, вятърът провира
в земята жадна поглед син.
Извечни облаци бродира
върху небесния пчелин.
© Плами Все права защищены
С Маргарита