9.09.2018 г., 22:57 ч.

Разказва старият чинар 

  Поезия » Философска, Строги форми
935 2 5

 

Красива приказка със жар

разказва старият чинар.

 

Насрещен път. Лисича диря.

Денят крещи, обезумял.

Щурец безмълвна песен свири –

в бездушна обич занемял.

 

Той знае всъщност, че умира.

Червени макове пламтят.

Милее слънцето. И спира

на този път, от страст трептящ.

 

Притихнал, вятърът провира

в земята жадна поглед син.

Извечни облаци бродира

върху небесния пчелин.

 

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??