23 нояб. 2011 г., 16:50

Различен свят 

  Поэзия » Белые стихи
512 0 4

Различен свят откривам аз в безкрая

на тъй далечната небесна шир,

тоз свят събрал е красотата

на слънцето, звездите и нощната луна.

 

Там някъде е скрита и дъгата,

изпълваща с цвят света  след паднал дъжд.

Там пак е пътят на снежинките красиви,

обгръщащи света с бяла чистота,

там бурите зараждат се, за да отвеят

ненужното и всичко лошо от света.

 

Най-топъл дом са небесата

за всяка търсеща душа,

там тя намира светлина за сетивата,

вселенски мир, покой и красота.

 

Не можем  да достигнем небесата

и да се слеем с тази красота,

така измислено е, за да можем ние

в живота непрекъснато да се стремим

със собствени криле да полетим…

 

 

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??