Различен свят откривам аз в безкрая
на тъй далечната небесна шир,
тоз свят събрал е красотата
на слънцето, звездите и нощната луна.
Там някъде е скрита и дъгата,
изпълваща с цвят света след паднал дъжд.
Там пак е пътят на снежинките красиви,
обгръщащи света с бяла чистота,
там бурите зараждат се, за да отвеят
ненужното и всичко лошо от света.
Най-топъл дом са небесата
за всяка търсеща душа,
там тя намира светлина за сетивата,
вселенски мир, покой и красота.
Не можем да достигнем небесата
и да се слеем с тази красота,
така измислено е, за да можем ние
в живота непрекъснато да се стремим
със собствени криле да полетим…
© Росица All rights reserved.