Различните са Божиите грешки
и като Него носят своя кръст.
Горчиви залци и обиди тежки,
преглъщат без желание за мъст.
Различните, те нямат ореоли,
невидими са често за света,
сами са и сред вълците са голи,
с едничка броня – свойта доброта.
© Надежда Ангелова Все права защищены