Първото е географско местообитание,
второто пък е простотия и незнание.
Първото е работа и предприемчивост,
второто е завист, кариеризъм, низост.
Първото е духовна чистота, морал,
второто е липса на етика и идеал.
Първото е доброта и честност,
второто е лъжа, зло, нередност.
Първото рядко тук се среща,
второто всеки ден се усеща!
© Георги Все права защищены
Андрешко селянин ли е или селяндур?