17 мар. 2008 г., 12:03

Размислите на старата рапърка 

  Поэзия
1318 0 6

 

Мразя  бедността, лъжата, самотата,

мразя да излизам победена от играта.

Във играта със живота ще съм победител,

макар животът да ми е първият учител.

Зарязвам романтизма и карам твърдо рап.

Думите нареждам и кърпя стар чорап.

После си набирам коприва, малко лапад.

Богатите хлапета салама нека  лапат.

 Във моята градинка каквото се роди,

 мога да го ям, дори и без пари.

 Болна съм и бедна, но още съм щастлива,

че мисълта в главата ми мъничко я бива.

 Така ще карам аз, макар и без пари,

ще мина край витрината, да се наям с мечти.

На който не приляга да търси далавери,

ще яде в градината каквото се намери.

Такава е системата на тая демокрация.

Такава е съдбата на българската нация.

 

 

 

 

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??