26 февр. 2021 г., 08:03

Размисъл 

  Поэзия » Философская
277 0 4

Душата ми е кладенец тъмен -

непресъхващ, с дълбоки недра. 

Пътят до там е труден и стръмен, 

че крие в себе си жива вода.

 

Дланта ми - влажен чернозем е.

Там разцъфва моята мисъл. 

Кълни вълшебното й семе,

в листата, които съм писал. 

 

Очите ми - солени езера,

тихичко поливат чернозема

и никнат най-добрите семена -

тях сърцето от болката взема. 

 

Че животът прилича на Луна

и всички знаем как изглежда -

опитва се със чужда светлина

да крие пуста безнадеждност... 

 

1995

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??