Отдадох се на лежерния живот,
подскачах от място на място,
пропит от сетивата на момента.
На собствената си идилия пилот,
едно нещо ми беше напълно ясно –
най-интресните решения са хвърлена монета.
Говорих и споделях душата си с мнозина,
давах наздравне с пълна с идеи чаша,
споделих спомени от красиви времена.
Истински се разбирам само с малцина,
но душата си не успях да помрача
въпреки в паметта ми всичките петна.
Без да искам, влюбих се веднъж,
попаднах в клопката на фантазията,
но не спрях да обикалям сред хората.
Уж на тези чувства им виках „Къш!“,
а пък попаднах в клопката най-мазната,
дето плясна ме в на душата баш умората.
Но нямам време да се недоразбирам,
та продължавам напред с някаква цел,
дори да нямам идея какво целя.
Минаха отдавна дните, в които се спирам
или не смятам, че съм достатъчно смел –
искам накрая със света всичко да си споделя!