23 янв. 2016 г., 18:35

Разсмисли на едно (почти) пораснало момиче 

  Поэзия » Философская
483 0 0

Преди си мислех, че е драма да пораснеш -

забравяш всички луди своеволия,

искрите във очите ти изгасват...

Не исках да пораствам. И се молех

 

да бъда все невръстното момиченце,

което е заето с тривиалности,

със детско и наивно (не)обичане,

усмихнато глупашки в огледалото.

 

Сега разбирам – всъщност е подарък

да израстеш детинските си лековерия.

Голям човек развива се от малкия,

научил се какво е недоверие.

 

Откакто съм голяма ми е трудно

да съм предишното уплашено момиче -

да подминавам лесно всяко чудо

и да си мисля, че не ставам за обичане.

 

Сега се моля – нека да пораствам,

околните и себе си да опозная.

И вече знам – искрите не угасват.

Растат със мен. До степен на сияние.

© Теди Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??