30 дек. 2023 г., 09:56

Разстила езерото лек покой 

  Поэзия » Любовная
228 5 12

Разстила езерото лек покой

и иска да ми каже нещо, да.

И в снежна зима, и във летен зной

привлича ме с вълшебната вода.

 

И в снежна зима, и във летен зной

невидими девойки плуват там,

и приказки разказват си безброй,

от дълбините бликва чуден храм.

 

И приказки разказват си безброй

русалки за мечтаната любов.

Усещам аз смеха им – милва той

душата ми със зов и благослов.

 

Усещам аз смеха им – милва той

брега на влюбеното ми сърце.

Разстила езерото лек покой

и в него виждам твоето лице.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??