26 дек. 2021 г., 12:48

Разтревожено време е 

  Поэзия
312 0 3

Разтревожено време е – с хора нарамили болка,

затова че несбъдване има на техни мечти.

Със въпроси безкрайни – кога, откъде, как и колко

ще получат в животи си, теглещи земните дни.

А въпросът на всички въпроси е – ти дали дал си,

та макар и забравил, нечакащ отплата и дар.

Алчността изтъргувай за щедрост, за милост продай я

и тръгни – битието обрулва ни сякаш за цяр.

Има много да учим, докато сърцата ни бият,

затова, че не търг е животът ни – „ценен“ и „скъп“.

Ценността се измерва с деяния, няма да крия –

всичко друго подвластно е на суета или скръб.

Тъй се лутаме в наш`те полярни убежища вечно,

без да помним, че туй що направим със двете ръце,

трябва да споделим от душа – със любов и сърдечно.

На съдбата във вихъра ние сме леко перце!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??