Чети Захари Стоянов!
Памет е - за герои и за предатели.
Онези, същите, които познавахме,
но отдавна не бяхме виждали.
Различни гласове, различни истини –
знаеш го...
И ни трябва нещо повече от жалостта на чуждите.
Предишното никога не е равно на „самото себе си”.
А караабаджията стана водач -
с дарба да очарова и подчинява хората.
Същият , дето казваше:
„Най-горчивата истина е по-приятна
от най-приятното заблуждение.”
Чети го.
Прочети и Софроний.
© Иванка Гичева Все права защищены