27 июл. 2009 г., 17:06

Река 

  Поэзия » Оды и поэмы
1879 0 17

Река

 

В лазур оглеждат се звездите,

озаряват чиста красота,

врязани дълбоко във водите,

като куршуми светлина.

 

Събудило се ранно утро

фееричните мъгли разплита

от паяжинки и роса,

разстлани над речното корито.

 

Лъчите слънчеви препускат

във бушуваща природна сила,

вливат се и се откъсват,

оставяйки блестяща диря.

 

Погалени от вятър нежен,

вълните бисерни настръхват.

Опиянени от копнежи,

навътре в себе си избухват.

 

Удавила солените сълзи,

попила мъдростта на дните,

река към бъдещето ромони,

извезвайки историята си във скалите.

© Александра Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??