23 апр. 2014 г., 22:15

Реката 

  Поэзия
227 0 1

От извора си буйна тръгва

и по наклонено корито.

И през гори, и през полета

се спуска гордо, упорито.

 

Събира си вода по пътя

от ручейчета и рекички.

И нежно мие бреговете

с невидими за нас ръчички.

 

Едрее тя и си пълнее

към устието си надоло.

И блясва ù снагата цяла

в полето неприлично голо.

 

И с бавна и широка крачка -

накрая без да разбере,

разлива се и нашироко,

и се превръща във море.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубава пейзажна поезия, Никола!

    Поздрав!
Предложения
: ??:??