9 февр. 2024 г., 06:36

Реката следвай... 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
166 5 4

От другата страна на планината

не чувам твоя глас, но ти си там.

Отново в изпитание душата

ще трябва да доказва с обич плам.

 

Огромните скали се извисяват

и стръмнината им е безнадеждност.

Над тях в небето облаците плават

и слънчеви лъчи ги галят с нежност.

 

До невъзможност ли сме разделени,

преграда между нас е титанична.

И само вятър в клоните зелени,

в дъбравата е с песента лирична:

 

" Реката следвай! Дълга ще е тя!

С посока вярна е към любовта! " .

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??