31 мар. 2019 г., 18:44

Реквием за Доли 

  Поэзия
177 3 2

ние хората
май не трябваше
да се надпреварваме
с Господа
за какво ни бе
да клонираме тази овца
за да спорим ли
да доказваме
че го можем ли
що ли

 

спомняте ли си
и тя като всички
умря

 

и сега
когато живеем
не до 35
а нагоре
и умираме
от затлъстяване
по-често
по-рядко
от глад
пак децата ни
главно
за щастливо семейство
се молят
а сме все тъй безпомощни
и невежи
и объркани
като Долита
в този свят

 

и душите ни

стенат голи

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??