26 мар. 2010 г., 13:23  

Реквием за един глас 

  Поэзия » Любовная
588 0 8

той беше
просто глас
приятен
мек
със топла лятна вечер
между сричките
и полъха
на дунав мост
в рефрен
завързан
точно в пет
преди изтичане
в поредния следобед
на кафе
наточено
от автомата в двора

 

той беше
глас от джиесем
с когото
изведнъж
престанах
да говоря

© Павлина Гатева Все права защищены

Публикувано във:

Нова българска лштиратура; поезия 2018, Х юбилеен алманах, фондация Буквите, с. 246

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??