РЕКВИЕМ ЗА НЕПОСЛУШНИ
На самозапалилата се пред
президентството Лидия Петрова
Отново клада!
Парят ли душите ни?
Та тя е млада...
Точките - взривителни!
Един фонтан,
един площад на спомени
и в тебе взрян
приканващ поглед. Молещ!
Като протест
в зараза-малодушие
изгаря днес
пореден непослушен.
Едно сърце,
сред пламъци отронено,
крещи в лицето ни
да се опомним!
05.11.2014
© Мария Панайотова Все права защищены