- - -
В ранното утро аз се молих така:
- Мила моя, бъди вечно щастлива,
но моля те, с твоята нежна ръка,
изтрий от лицето си Нечестивия...
- - -
Господ ни учи между редовете
за тумбаците си да нямаме грижа...
но защо ли между отците ни свети
аскети-попове не виждам...
- - -
В мъдете гори адски пожар
и не разбираш къде е правилната версия:
- Влечението към жените е Божи дар
или на Дявола успешната диверсия...
- - -
"- Бойте се от Страшния съд, о, чада,
че грешниците ще горят от бедствия!"
Но питам ви: - Животът ни сега
не е ли предварителното следствие?!?
- - -
Господ мълчи. Не отваря уста
за чии грехове ни хвърли на заколение,
да живеем в такова време и в такава страна,
с ниски чела, с дълги ръце и на колене...
- - -
В Любовта Вярата Му живее...
Но аз Кръста Му не целувам,
дори да го срещна не смея,
щото ще ми разбие муцуната...
© Красимир Дяков Все права защищены