5 нояб. 2023 г., 07:08

Реликвите също говорят 

  Поэзия
183 4 6

От бръчките ли? – хич не знам

или от сивите коси.

В лицето си откривам храм,

в душата – грохнали мечти.

 

И сякаш този дъжд сега

е част от болката ми земна.

Облян в сълзи и в самота -

за мен оказали се ценност.

 

Безпътното е моят път,

греховното е мойта вяра.

Стоя, досущ пропукан стълб –

реликва в запустяла гара …

 

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??