17 нояб. 2009 г., 10:07

Репортаж от края на събитието 

  Поэзия » Другая
428 0 1

Пръстта ще натежи
върху очите ми;
ще потече
през стиснатите зъби
в устата.
Ще усетя нещо гнило.
Ще ми прекърши
някой камък гърлото.
Във сгърчените пръсти
ще се вкопчат
дебели коренища,
като троскот;
а дрехите,
от червеи разнищени,
ще се разпаднат;
гол ще срещна Господ.
Краката в поза мирно
ще застанат,
а на гърдите някой
ще е сложил
букет от карамфили,
вместо рани.
Душата ми
в безкрая ще се носи.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • малко зловещичко ми дойде, но е хубаво
    Харесаха ми карамфилите вместо рани.
    Поздрав.
Предложения
: ??:??