3 мар. 2009 г., 20:40

Реших да бъда... 

  Поэзия » Юмористическая
616 0 3

               Реших да бъда

 

Реших да бъда средно статистическа,

стандартна, предсказуема, логическа.

Реших да бъда хард-дисциплинирана

и с приз за строга майка номинирана.

 

Косите си вапцáх  -  традиционно,

кафяво, тъмно русо, махагонно...

Прежалих си среброто, минижупа,

сложùх си очила с дебела лупа...

 

Така дефилирáх до две недели,

навлечена с жилетки и фанели...

Редих тиради много, изключителни,

с патриархален дух – нравоучителни.

 

След две недели на манифестация,

уж сложих край на всяка демокрация.

Огледах се – сама си марширувам,

синът ми: аз говоря, не ме чува...

 

Обърна се и каза: ”Стига вече!

Не се ли измори да си далече

от всички нас? Живеем в демокрация!

Какъв е този цирк? И то в градация!

 

Я пак си нашари с бои косите,

от макс ги направи мини – полите.

Бъди си пак първична – тип хазартна!

Въздействаш ми! Дори и нестандартна...”

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??