на Д.С.
Не съм Сократ.Нито ти Ксантипа*,
че в живота да сътворим скандал!
Но звучи някак твърде архитипно:
името липсва!Нищо ли не съм дал
в живота ни от чувства споделени?
И колко пъти в любов да се кълна?!
Нима всеки ден и нощ,определено
твойте чувства към мене се менят
от ревността,че и другите обичам?
И трябва ли на тебе да се вричам?
Ще мълчи слънчевото пространство...
Лятната луна в облак ще се примири.
Една сълза в душата ми ще странства.
Ревността е обич,но без измамни игри!
Ксантипа--съпругата на Сократ
© Стойчо Станев Все права защищены