Ревност
С надежда натиска бутона –
отсреща ни „вопъл ни стон“.
Мълчи телефона…
същински „Антон“.
„Къде е? С кого е?
Навярно е с онзи
надут и бездарен поет,
поднесъл ѝ нагло
пред мене букет.“
Обхванат от ярост троши джиесема,
започва да къса изящен албум.
А после чашата взема,
която с прецизност завидна
уцелва китайската ваза –
реликвата свидна
от негова прабаба.
Накрая и … бум -
угасва завинаги
настолната лампа.
Но ето, че някой звъни,
неуцелил момента,
и бавно отваря вратата
на апартамента.
Той нервно излиза в антрето
и…
подобно на свинкс,
застива лицето.
Но после смирено
пред нея застава.
Отсреща девойка чаровна,
с очи езера,
го гледа с усмивка
и устни подава
за страстна целувка.
© Христо Запрянов Все права защищены