Jul 22, 2011, 2:07 AM

Ревност 

  Poetry » Other
1130 0 0

Ревност

 

С надежда  натиска бутона –

отсреща ни „вопъл ни стон“.

Мълчи телефона…

същински „Антон“.

„Къде е? С кого е?

Навярно е с онзи

надут и бездарен поет,

поднесъл ѝ нагло

пред мене букет.“

 

Обхванат от ярост троши джиесема,

започва да къса изящен албум.

А после чашата взема,

която с прецизност завидна

уцелва китайската ваза –

реликвата свидна

от негова прабаба.

Накрая и … бум -

угасва завинаги

настолната лампа.

 

Но ето, че някой звъни,

неуцелил момента,

и бавно отваря вратата

на апартамента.

Той нервно излиза в антрето

и…

подобно на свинкс,

застива лицето.

Но после смирено

пред нея застава.

Отсреща девойка чаровна,

с очи езера,

го гледа с усмивка

и устни подава

за страстна целувка.

 

© Христо Запрянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??