31 июл. 2014 г., 21:59

Резенче лято 

  Поэзия » Любовная
879 1 30
РЕЗЕНЧЕ ЛЯТО
 
Не приемай за даденост чувствата. Виж:
как край теб всеки ден, вдъхновено и просто,
се въртя, все на пръсти, подобно дервиш...
пожелал да отгледа в сърцето си  Господ.
Всяка нощ ни е храм. И навярно съм страж
на нощта, свърнал кратко в семейното ложе.
Ако мине човек под прозореца наш,  
ще дочуе гласът ти да стене : "О, Боже..."
Утринта е етюд, наизуст който знам:  
сресваш пеещи къдри и гледам  
как изпадат от тях, с цвят на печен сусам,
високосни, летливи съзвездия.
На живота петак не дължа и сме квит
край капана на всяко ранимо изкуство.
Като същи Нерон, ще подпаля с кибрит
този град, ако утре среднощ го напуснеш.
Но ще търся и в тези безплодни земи
все лицето, от слънчеви ласки излято.
Ако още си тук, и насън, приеми
своя мъж. Идвам с резенче лято...

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??