2 нояб. 2013 г., 20:43

Рицар без кон 

  Поэзия
652 0 4

РИЦАР БЕЗ КОН

Аз съм един обикновен рицар 
на петнайсет години 
без кон. 
На колелото даже са ми изпочупени спиците. 
Дядо продаде стария грамофон 
на един антиквар от съседната улица 
и си купи три литра ракия. 
Баба по цял ден мърмори и се ядосва, че много пие. 

Аз съм вече на петнайсет години, 
а наш'те трета година заработват в чужбина и пращат пари. 
Не знам какво искам. 
Харесвам Мария от другия клас. 
Очите ù са сини мъниста. Аз съм просто един Атанас, 
на който му е счупено колелото. 
Ще я целуна, без да ми мигне окото. 
Иван вече си има гадже. Голям праз. 
Фукльо. И тя е от другия клас. 
Утре ще ме изпитват по физика, 
а аз пиша ли, пиша.
Трябва да си изгладя и ризата. Скъсал съм най-горното копче 
да мога да дишам. 

Не ща да пораствам, напук на всички и всичко. 
Само искам да знам, че някой някъде ме обича.
 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??