11 дек. 2019 г., 13:36  

Рицар на честта 

  Поэзия » Любовная, Философская, Гражданская, Оды и поэмы
464 1 1

Рицар на честта

 

Свят изпълнен от любов
твоята душа разлиства,
с топъл лъч за благослов
потопен в росата чиста.
Образа ти мъдро е събран
от вселенските балади
и дори в сезон на листопад
силите ти зреят млади!
Възроден от стари ветрове,
исполин в далечните полета
на великото и в цялото небе
да проправяш пътя на завета.
На завета за духовните дела.
Съвестта създадена от Бога!
Порива в недрата на кръвта
да надвиеш мрака в изнемога!
Достолепен Рицар на честта!
Любовта душата ти разлиства.
Положил за доброто на света
живота и душата си лъчиста!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??