Dec 11, 2019, 1:36 PM  

Рицар на честта 

  Poetry » Love, Phylosophy, Civilian, Odys and poems
467 1 1

Рицар на честта

 

Свят изпълнен от любов
твоята душа разлиства,
с топъл лъч за благослов
потопен в росата чиста.
Образа ти мъдро е събран
от вселенските балади
и дори в сезон на листопад
силите ти зреят млади!
Възроден от стари ветрове,
исполин в далечните полета
на великото и в цялото небе
да проправяш пътя на завета.
На завета за духовните дела.
Съвестта създадена от Бога!
Порива в недрата на кръвта
да надвиеш мрака в изнемога!
Достолепен Рицар на честта!
Любовта душата ти разлиства.
Положил за доброто на света
живота и душата си лъчиста!

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??