30 янв. 2015 г., 16:43

Роден град 

  Поэзия » Пейзажная
289 0 1

Безкрайно обичам родния град

и винаги в него пак се завръщам.

Родната къща отдавна я няма.

Няма ги вече татко и мама.

Остава ми само с обич голяма

родната земя аз да прегръщам.

В Ямбол отново чувствам се жива.

Тук са костите на моята рода.

Тук е и най-сладката  бистра вода.

Хляб съм яла от Ямболска нива.

Любов съм любила и песни съм пяла.

И клетва ти давам, о Велики Боже,

по-топла земя и по-добри хора,

до ден днешен не съм видяла.

© Лиляна Стаматова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравявам те,Лили, за силната и всеотдайна обич към родния край!

    Написала си много хубаво стихотворение, за което те поздравявам също!
    Поздрав и хубав ден!
Предложения
: ??:??